slovenská klasika
Čabajka
Pri príprave 100 kg hotového výrobku spotrebujeme 120 kg surovín. Nezameniteľnú chuť našej klobásy tvorí najmä údenie v drevených udiarňach na bukovom dreve. Neobsahuje hovädzie mäso, preto je ľahšie stráviteľná. Ochutnajte ju varenú či pečenú a je celkom možné, že budete čoskoro varený, pečený v našej predajni. Výborne sa hodí aj do Vianočnej kapustnice alebo ako pochutina na obloženej mise, či jednohubkách.
Zloženie
110%bravčové mäso, 5% pitná voda, 5%koreniny (1,8% soli),bravčové črevá
Zdravie je dôležité
Všetky naše výrobky sú bez lepku, alergénov a laktózy.
Recept pre vás
Kapustnica
text uvod recept
Potrebujeme:
700 g Gazdovská klobása Svrček
zemiaky
2 kg kyslá sudová kapusta
1 kg bravčové pliecko
sušené hríby
1 ks väčšia cibuľa
2 strúčiky cesnak
1 PL červená mletá paprika
voda, olej, mleté čierne korenie, soľ
bobkový list, celé čierne korenie
Postup
Cibuľu pokrájame na kocky a opražíme na oleji dosklovita, pred koncom dáme malé kúsky cesnaku, na kocky pokrájané bravčové pliecko, spolu podusíme. Odstavíme a pridáme červenú mletú papriku, premiešame. Pridáme pokrájanú kapustu, mleté čierne korenie, sušené hríby, ktoré sme predtým zaliali vriacou vodu a nechali zmäknúť, vodu zlejeme. Ja používam domácu kapustu, je v nej rasca, bobkový list, korenie, takže už nemusím tieto ingrediencie pridávať. Kapustu pridáme aj so šťavou, ale ak je veľmi kyslá, prepláchneme ju studenou vodou. Zalejeme vodou a varíme spolu od bodu varu asi hodinu, alebo podľa potreby. Pridáme klobásu a varíme spolu ešte 30 minút. Potom klobásu vyberieme, pokrájame na kolieska a vrátime naspäť. Necháme prevrieť a dochutíme.
Dobrú chuť!
Otváracie hodiny:
Streda: 07:00 – 16:00
Príďte si k nám nakúpiť
Komenského 2308
Kysucké nové mesto 024 01