slovenská klasika

Čabajka

Pri príprave 100 kg hotového výrobku spotrebujeme 120 kg surovín. Nezameniteľnú chuť našej klobásy tvorí najmä údenie v drevených udiarňach na bukovom dreve. Neobsahuje hovädzie mäso, preto je ľahšie stráviteľná. Ochutnajte ju varenú či pečenú a je celkom možné, že budete čoskoro varený, pečený v našej predajni. Výborne sa hodí aj do Vianočnej kapustnice alebo ako pochutina na obloženej mise, či jednohubkách.

Zloženie

110%bravčové mäso, 5% pitná voda, 5%koreniny (1,8% soli),bravčové črevá 

Zdravie je dôležité

Všetky naše výrobky sú bez lepku, alergénov a laktózy.

Recept pre vás

Kapustnica

text uvod recept

Potrebujeme:

700 g Gazdovská klobása Svrček
zemiaky
2 kg kyslá sudová kapusta
1 kg bravčové pliecko
sušené hríby
1 ks väčšia cibuľa
2 strúčiky cesnak
1 PL červená mletá paprika
voda, olej, mleté čierne korenie, soľ
bobkový list, celé čierne korenie

Postup
Cibuľu pokrájame na kocky a opražíme na oleji dosklovita, pred koncom dáme malé kúsky cesnaku, na kocky pokrájané bravčové pliecko, spolu podusíme. Odstavíme a pridáme červenú mletú papriku, premiešame. Pridáme pokrájanú kapustu, mleté čierne korenie, sušené hríby, ktoré sme predtým zaliali vriacou vodu a nechali zmäknúť, vodu zlejeme. Ja používam domácu kapustu, je v nej rasca, bobkový list, korenie, takže už nemusím tieto ingrediencie pridávať. Kapustu pridáme aj so šťavou, ale ak je veľmi kyslá, prepláchneme ju studenou vodou. Zalejeme vodou a varíme spolu od bodu varu asi hodinu, alebo podľa potreby. Pridáme klobásu a varíme spolu ešte 30 minút. Potom klobásu vyberieme, pokrájame na kolieska a vrátime naspäť. Necháme prevrieť a dochutíme.
Dobrú chuť!

Otváracie hodiny:

Utorok: 07:00 – 16:00

Streda: 07:00 – 16:00

Štvrtok: 07:00 – 16:00
Piatok: 07:00 – 16:30
Sobota: 06:30 – 12:00
Nedeľa: zatvorené
Pondelok: zatvorené

Príďte si k nám nakúpiť

Komenského 2308
Kysucké nové mesto 024 01

Sledujte nás